Јединствена сремачка манифестација која сваке године обара нове рекорде посећености: Дани вина у Ривици овог викенда 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Јединствена сремачка манифестација која сваке године обара нове рекорде посећености: Дани вина у Ривици овог викенда
Trenutno na sajtu: 457       |       Podeli:
01.03.2023 | 0 коментар(а)



Ривица - Само слога Србина спасава, била је и остала најпознатија домаћа крилатица у нашем народу,



а колико се она показала исправна, најбоље сведочи историја. Са друге стране, управо овом крилатицом већ пуне 22 године воде се мештани сремачког села Ривица који су пре исто толико година одлучили да своје село покрену и докажу да заједничким снагама могу постићи завидне резултате на свим пољима. Удружили су се и  заједнички наступају на јединственој манифестацији у њиховом селу, Данима вина.

 Фото: ГЗС

Данас у овом крају живе вредни домаћини који живе од пољопривреде и нема куће која у свом подруму нема вина које ће радо изнети сваком госту који прекорачи праг њиховог дома. Сами га производе, већ годинама уназад, али су своју производњу осавремењивали и данас се могу похвалити врхунским квалитетом божанског пића које ће посетиоци из селе Србије и региона имати прилику да га пробају и ове године, на Данима вина који се за викен одржавају у Ривици.


Фото: ГЗС

Стручна комисија је већ оценила чија су вина најбоља, а посетиоци ће осим најбољих моћи да дегустирају и конзумирају и вина других произвођача.

Горан Ерор, организатор манифестације, Фото: ГЗС

Пију се најбоља вина,дегустурају традиционални специјалитети спремског краја , чварци, крвавице, кобасице, ,а традиционално бирамо најбоље произвођаче вина. Ова дводневна винско хедонистичка манифестација основана је 2002. године првенствено са циљем да се локални произвођачи вина удруже и да размене искуства са произвођачима из других средина, а уједно да се што више њих подстакне и заснива нове засаде винограда каже организатор Горан Ерор.


Фото: ГЗС

Фестивал вина традиционално окупља произвођаче са Фрушке горе, имајући у виду да се и наша Ривица налази на њеним јужним падинама. Поред такмичарског карактера, продајна изложба вина пружа могућност посетиоцима из читаве Србије да након дегустације купе вино које одговара њиховом укусу, а и да замезе наше домаће традиционалне сувомеснате производе и чварке и упознају се са сремачким кавијаром који је побрао све симпатије ван граница наше земље, додаје Ерор.

Фото: ГЗС

Намера организатора манифестације првобирно је била да се упореде вина произвођача из села који се баве производњом за сопствене потребе.Данас, након 22. године, Дани вина традиционална је манифестација која итекако заслужује да се нађе на туристичкој мапи фрушкогорског краја.

 

 

 У видеу можете погледати како је било прошле године, на Данима вина у Ривици....

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


RIVICA DANI VINA GORAN EROR SREM

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.378.396 посета
Тренутно на сајту: 458 посетилац(a)